Csokoládé (amerikai-angol romantikus vígjáték 2000, 121 perc)Rendező: Lasse Hallström
Író: Joanne Harris
Forgatókönyvíró: Robert Nelson Jacobs
Operatőr: Roger Pratt
Vágó: Andrew Mondshein
Zene: Rachel Portman
Producer: David Brown, Kit Golden és Leslie Holleran
Szereplők: Julliette Binoche (Vianne Rocher), Judi Dench (Armande Voizin), Alfred Molina (Comte de Reynaud), Lena Olin (Josephine Muscat), Johnny depp (Roux), Peter Stormare (Serge Muscat), Carrie-Anne Moss (Caroline Claimont), Leslie Caron (Madame Audel), John Wood (Guillaume Bierot)A Csokoládé vidám mese arról, mennyire meg tud változtatni bennünket, ha megízleljük az élet örömeit. Egy titokzatos csokoládébolt megnyitása valóságos háborút robbant ki a francia kisvárosban, ahol az elfojtott vágyak és a félelem szenvedélyes csatába kezdenek az érzékek felszabadító és ellenállhatatlan erejével.
Lansquenet-ben ugyanis úgy tűnik, mintha száz éve semmi sem változott volna. Az üdítő fuvallatot Vianne Rocher érkezése hozza meg: a lányával céltalanul utazgató asszony csokoládéboltot nyit a faluban, amely édes ínyencségeivel felszabadítja a helybeliek (önmaguk előtt is) rejtett vágyait. Vianne-nek mágikus képessége van arra, hogy minden vásárlója számára kiválassza a személyre szóló finomságot, és egyesek csakhamar teljesen át is adják magukat érzékeik csábításának.
Mások viszont, mint Reynaud grófja, a nemesség helyi dísze, elszánt ellenségévé válnak. Reynaud meggyőződéssel vallja, hogy Vianne csokoládékülönlegességei erkölcsi romlásba taszítják a várost. Szembenállásuk meg is osztja a kisváros lakóit azokra, akik a régi rend biztonságát kívánják megőrizni, és azokra, akik végre élvezni akarják a szabadság újonnan felfedezett ízét.


vissza a mûsorokhoz