Moszkva tér (magyar játékfilm, 2001, 88 perc)


Rendező: Török Ferenc
Forgatókönyvíró: Török Ferenc
Operatőr: Garas Dániel
Vágó: Barsi Béla
Zene: Temesvári Balázs (T. Bali)
Producer: Simó Sándor
Szereplők: Karalyos Gábor (Petya), Pápai Eszter (Boci mama), Balla Eszter (Zsófi), Csatlós Vilmos (Kigler), Réthelyi András (Csömör), Jávor Bence (Ságodi), Szabó Simon (Rojál), Kovács Zsolt (Ofő), Csuja Imre (Jancsi bá - Kigler Fater), Béres Ilona (Igazgatónő)


1989. április 27-e van, Petya tizennyolcadik születésnapja. A Moszkva téri nagyóra fél kilencet mutat, fiatalok ácsorognak a téren, várják a bulicímeket. Kigler kezében orosz pezsgő durran, Petya beleiszik az üvegbe, orrába fut a szénsav, Royal csúnyán kiröhögi... Csömör megszerezte a címeket, indulhat az este. Fel a "Szabhegy" tetejére, aztán át a várba, buliról bulira, végig a városon.
Hajnalban vissza a "Moszkvára" hamburgerezni, aztán kopás haza.
A gimnáziumban kaotikus állapotok uralkodnak. Az érettségi előtti utolsó héten - "a politikai helyzetre való tekintettel" - eltörlik az 1945 utáni töri tételeket, ráadásul a segghülye Kiglert átengedik matekból. Irány haza pornót nézni! A srácok lenyúlnak egy szakadt Porschét Kiglerék autótelepéről, azzal virítanak a csajoknak. Este a Moszkván Royal bizniszt ajánl a fiúknak, külföldi vonatjegyeket kéne hamisítani. "Utazás, lóvé, amit akarsz!" Petya bevállalja... Éjszakai fürdővel köszöntik május elsejét a Gellértben, majd hajnalban, a szállóból lopott nádszékekben reggeliznek a Szabadság hídon.
Már a ballagáson kiderül, hogy Royal apja valahogy megszerezte az írásbeli érettségi tételeket. Először mindenki hitetlenkedik...


vissza a mûsorokhoz