20 éves a Magyar Filmklubok és Filmbarátok Szövetsége


20 éves fennállása alkalmából szeretettel és tisztelettel köszöntjük a Magyar Filmklubok és Filmbarátok Szövetségének vezetőségét, tagjait; mindazokat a múltbeli és jelenbeli személyeket, alkotó közösségeket, akik/amelyek működéséhez hozzájárultak, s ma a továbbéléséért, a jövőjéért igyekeznek tenni.

Mint induló filmklubosok, 4 esztendeje mi is hozzájuk mint a filmklubos közösségek egyedüli pártfogójához fordulhattunk pályázati támogatásért, szakmai segítségért. Ma már tudjuk, minden „eldőlt” akkor: a létünket köszönhetjük elkötelezett és következetes magatartásuknak, támogatásuknak.

E helyütt köszönjük meg az ügyvivő testület, valamint a pályázatokat elbíráló kuratórium munkáját, bíztató és lelkesítő szavaikat, az általuk szervezett szakmai fórumokat, melyeken oly sok értékes találkozásban, élményben lehetett részünk! - Higgyék el, higgyétek el, nem volt hiába!!!

Őszintén reméljük és kívánjuk, legyen ez a „20 éves történet” még sokkal hosszabb, legyen Magyarországon jövője a jó filmeket néző-szerető-megbeszélő filmbarátoknak és filmkluboknak, és legyen jövője a számukra nélkülözhetetlen és őket összefogó Szövetségnek!

Köszöntőnk végén szeretettel ajánljuk az érdeklődő Olvasó-Néző figyelmébe Dr. Szilágyi Erzsébet egyetemi tanárnak, a Filmklubszövetség elnökhelyettesének tanulmányát. Ezúton is köszönjük, hogy közreadásához hozzájárult.

Reményeink szerint a jövőben riportok, beszélgetések keretében folytatjuk a Szövetség munkájának bemutatását.

Farkas Edit – Ludassy György

vissza a cikkekhez