Kedves Filmbarátok, kedves Honlaplátogatók!

Ezennel ajánljuk figyelmetekbe filmklubunk tavaszi félévének filmsorozatát, mely a „Valóságcsapdák” címet viseli. A címválasztás oka részint az egyszerűség, részint a „sűrű” jelentés: sok(k!) minden belefér: álság, hazugság, illúzió, önbecsapás és folytathatnánk…. – egyéni, társadalmi, mindenféle szinten… Arra vállalkoztunk ebben a félévben, hogy együtt nézzünk történeteket, sorsokat, kövessünk folyamatokat, értsünk meg olyan hétköznapi vagy akár magasabbrendű összefüggéseket, melyek felelősebb, őszintébb és talán boldogabb egyénekké, illetve – közvetetten – közösségekké tehetnek mindnyájunkat.
A problémafelvetés szintjén kemény és igénybevevő élményekre számíthat a néző, hiszen a felismerés, a megértés gyakran megrendítő és fájdalmas, szükségünk lesz az erőnkre! De mielőtt azt hinné bárki is, ez csakis szörnyű, elrettentő feladat lehet, jelezni szeretnénk, nem így van… Nagyon reméljük, hogy a változatos műfajok – vígjáték, szatíra, dokumentumfilm, dráma stb. –, remek és neves színészek és alkotók, valamint a tervezett vendégek – a legtöbb egyelőre titok!!! – enyhíteni fogják a komolynak és nehéz fajsúlyúnak tűnő jelleget és meggyőznek benneteket, hogy érdemes eljönni a Tabánba!
Itt van például az első vetítés a mai fiatal rendezőnemzedék egyik legtehetségesebb alkotójával, Mészáros Péterrel. Személyesen eljön és rendkívül izgalmas személyiség, akárcsak a munkái. Ha láttátok egy filmjét, soha nem felejtitek el! A kísérleti, ill. kisfilmjeiből álló összeállítás, valamint a Before dawn – Pirkadat előtt , Kenyeres Bálint alkotása keretezi a tavaszi sorozatot, azt is szuggerálva valamennyiünknek, „valóságcsapdák” ide vagy oda, van még remény…
Nincs mód részletesen elemezni az egyes filmeket, helyette ajánljuk honlapunkat, amelyről minden fontos információ időben megtudható. Újabb érdeklődőink figyelmét felhívjuk a a hírlevél-szolgálatunkra, mely hetente értesít a legfrissebb újdonságokról és küldi a filmajánlókat.

Mindenkinek tanulságos és szép élményeket, sok felejthetetlen keddet kívánunk:

                                                                    A szervezők

Budapest, 2007.január 29.
Valóságcsapdák

Febr.06.: Mészáros Péter kisfilmjeiből: Eső után, Ki a macska?, Kyrie, A disznó útja, Forestbelt, Biliárd, Szemüveg (2000-2006)
Febr.13.: A misszió (angol film, 1986, 125 perc, rendezte: Roland Joffé)
Febr. 20.: Fehér tenyér (magyar film, 2005, 97 perc, rendezte: Hajdu Szabolcs)
Febr.27.: A Magdolna nővérek (angol-ír film, 2002, 117 perc, rendezte: Peter Mullan)
Márc.: 06.: Egészséges erotika (magyar film, 1985, 89 perc,rendezte: Tímár Péter)
Márc.20.: Táncos a sötétben (dán-német-holland-amerikai-angol-francia-svéd-izlandi-norvég zenés filmdráma, 2000, 140 perc, rendezte: Lars von Trier)
Márc.27.: Tavasz, Nyár, Ősz, Tél... és Tavasz (dél-kóreai-németfilmdráma, 2003, 99 perc, rendezte: Kim Ki-duk)
Ápr.3.: The Corporation (amerikai film, 2003, 145 perc, rendezte: Jannifer Abbott - Mark Achbar)
Ápr.17.: Dallas Pashamende (magyar-német-osztrák filmdráma, 2004, 93 perc, rendezte: Pejó Róbert)
Ápr.24.: Donnie Darko (amerikai sci-fi, 2001, 112 perc, rendezte: Richard Kelly)
Máj.15.: Másnap (magyar filmdráma, 2004, 120 perc, rendezte: Janisch Attila)
Máj.22.: Volver (spanyol vígjáték, 2006, 120 perc, rendezte: Pedro Almodóvar)
Jún.5.: Az ezeregyéjszaka virágai (olasz-francia fantasztikus kalandfilm, 1974, 124 perc, rendezte: Pier Paolo Pasolini)
Jún.12.: Before dawn: kisérleti- és rövidfilmek a nagyvilágból és itthonról (Before dawn)

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk.